Pak je rust met de Slakkenfilosofie deze winter!

Je wilt heel veel, maar doet minder dan je wilt. Je bent hartstikke druk, maar verdoet je tijd met dingen die achteraf gezien niet echt belangrijk zijn (hallo, sociale media!). En je laat alle informatie en indrukken bij je binnenkomen. Aan het einde van de dag weet je soms niet meer wat je zelf wilt, laat staan hoe je weer kunt ontspannen.

Kortom: je snakt naar rust in je donder. Maar ja, er is zoveel afleiding om je heen. To-do-lijstjes die alleen maar uitdijen. Mensen die een appèl op je doen. Allerlei eigen plannen liggen waar je óók nog wat mee wilt. Je staat de hele dag AAN.

 

Weet je wat jij nodig hebt?

Een inspirerende huiskamersessie over de Slakkenfilosofie!

 

Deze winter maak ik een huiskamertournee met mijn inspiratiesessie over de Slakkenfilosofie om je aan te moedigen om wat langzamer te gaan. Ben jij erbij?


Wat is een huiskamersessie?

Een huiskamersessie over de Slakkenfilosofie is een kruising tussen een humoristische vertelvoorstelling en een inspirerende workshop in een huiskamer ergens in Nederland. Ik zorg voor een inspirerende avond van 1,5 uur over de magie van de traagheid.

Ik neem je mee ‘achter op de fiets’. Ik vertel met humor over mijn fietsavonturen in Spanje, hoe je langzamer kunt gaan en hoe ik de angsten die ik tegenkwam, heb overwonnen. Tussendoor doe je verschillende oefeningen om zelf in je leven en werken te kunnen vertragen.

 

 

Wat is de Slakkenfilosofie?

De Slakkenfilosofie is een manier van leven die ik ontdekte toen ik mijn eentje tweeduizend kilometer fietste. Dat deed ik in een slakkengang en daar heb ik een aantal interessante dingen van geleerd.

• Door af en toe langzamer te gaan, beleef je niet minder, maar méér.

• Vertragen geeft overzicht en voldoening

• Rust nemen maakt oprecht contact mogelijk, met jezelf en met anderen

• Ook als je langzaam gaat, of misschien juist als je langzaam gaat, kun je grootse dingen voor elkaar krijgen

• Een slak zijn is niet voor watjes. Je zult je ‘monsters’ in de bek moeten kijken, want er zijn geheid stemmen in je hoofd die dat ‘slome gedoe’ maar stom vinden.

In de huiskamersessie maakt ik de vertaalslag van mijn persoonlijke ervaringen naar jóúw vragen en uitdagingen. Want het is misschien wel leuk dat ik die dingen heb ervaren, maar nog leuker als jij ze kunt toepassen in je drukke leven.

In deze inspirerende huiskamersessie wil ik jou aanmoedigen om zo dapper te zijn je eigen tempo te eren, zodat je meer rust, plezier en verbinding met anderen ervaart. Moet je daar dan ook zo’n roteind voor gaan fietsen? Nee, dat heb ik al voor je gedaan.

Wat zijn de onderwerpen?

We zullen ons tijdens deze huiskamersessie in elk geval even terugtrekken in onszelf: stilstaan bij wat werkelijk belangrijk is, concrete slakkenmomenten bedenken om in je leven in te bouwen, monsters herkennen en laten verschrompelen en naar je innerlijke slak leren luisteren, die je zegt dat het heus wat kalmer aan kan.

 

Je gaat naar huis met:

• Moed om geregeld bij jezelf stil te staan, zodat je niet als een malle weer achter je to-do-list aanholt en aan het einde van de dag denkt: ik ben wel moe, maar wat heb ik nou gedaan?

• Concrete tips voor het inbouwen van slakkenmomenten op een dag, zodat je niet helemaal ‘volloopt’ met alles wat bij je binnenkomt en zodat je relaxter je bed in rolt.

• Meer rust in je donder, zodat je weer kunt kiezen voor wat écht belangrijk voor je is, in plaats van je op te laten jagen door dingen die misschien dringend, maar zeker niet belangrijk zijn.

• Een lichter gevoel, omdat je om mij hebt kunnen lachen én om de gekte van je eigen gejakker.

• En natuurlijk die te gekke sticker waardoor je jezelf eraan herinnert dat het allemaal best wat kalmer mag.

Geinige bonus

Momenteel ben ik een boek aan het schrijven over de Slakkenfilosofie en je kunt je aanmelden voor de voorinschrijving van het boek, zodat je als eerste hoort wanneer mijn boek over de Slakkenfilosofie verschijnt. Wanneer dat zal zijn? Weet ik nog niet, ik schrijf het ding uiteraard in slakkengang.

 

Wil je naar een huiskamersessie komen?

Een huiskamersessie duurt in principe van 19:45 tot 21:15, tenzij hieronder anders vermeld.

• Kijk hieronder wanneer ik bij je in de buurt ben
• Koop je kaartje en klaar is Kees!

DATA HUISKAMERTOURNEE SLAKKENFILOSOFIE

Een huiskamersessie duurt van 19:45 tot 21:15, tenzij hieronder anders vermeld

DAG DATUM PLAATS KAARTEN
Woensdag 6 dec Amersfoort Koop je kaartje!
Donderdag 14 dec Utrecht Koop je kaartje!
Vrijdag 15 dec Ede Geannuleerd
Donderdag 21 dec
(van 20:00-21:30!)
Haarlem Geannuleerd

(Wil je mij in je huiskamer? Hier vind je alle info!)

Is er nog geen huiskamersessie bij je in de buurt?

Wanhoop niet! De lijst vult zich in de loop van de tijd, dus hou deze website in de gaten. Of laat me weten waar jij een huiskamersessie zou willen hebben, dan kan ik eventueel een oproep doen of iemand in jouw buurt huiskamer wil worden.

 

Wie is die Marleen Bekker?

Ik ben spreker, schrijver en slak. In 2021 fietste ik twee maanden in mijn eentje door Spanje, langzaam en zacht. Momenteel schrijf ik een boek over de Slakkenfilosofie en spreek ik erover voor organisaties en in huiskamersessies. Daarnaast ben ik dagvoorzitter op events en maak ik cabaret voor events.

Ik speelde twee cabaretvoorstellingen, Moederziel Marleen en De Pelgrimsshow. Met die laatste (online) show en met Pelgrimspost heb ik het geld bij elkaar gescharreld om die fietstocht te bekostigen.

Mensen worden blij van mij, vinden me schaamteloos en waarderen mijn openheid. Ik ga de zware dingen in het leven met lichtheid te lijf.