Ik kom je huiskamer verwarmen met de Slakkenfilosofie deze winter!

Je wilt heel veel, maar doet minder dan je wilt. Je bent hartstikke druk, maar verdoet je tijd met dingen die achteraf gezien niet echt belangrijk zijn (hallo, sociale media!). En je laat alle informatie en indrukken bij je binnenkomen. Aan het einde van de dag weet je soms niet meer wat je zelf wilt, laat staan hoe je weer kunt ontspannen.

Kortom: je snakt naar rust in je donder. Maar ja, er is zoveel afleiding om je heen. To-do-lijstjes die alleen maar uitdijen. Mensen die een appèl op je doen. Allerlei eigen plannen liggen waar je óók nog wat mee wilt. Je staat de hele dag AAN.

 

Weet je wat jij nodig hebt?

Een inspirerende huiskamersessie over de Slakkenfilosofie!

 

Deze winter maak ik een huiskamertournee met mijn inspiratiesessie over de Slakkenfilosofie. Wie weet sta ik binnenkort bij jou in de woonkamer om je vrienden/ buren/ kennissen/ sportmaten/ collega’s/ wildvreemden aan te moedigen om, kort gezegd, wat langzamer te gaan. Je kunt jouw huiskamer als locatie aanmelden – dan kom ik dus naar jou toe. Of je kunt je opgeven als bezoeker van een huiskamersessie bij jou in de buurt! (Scroll even door naar beneden)


Wat is een huiskamersessie?

Een huiskamersessie over de Slakkenfilosofie is een kruising tussen een humoristische vertelvoorstelling en een inspirerende workshop bij jou thuis! Jij en ik zorgen voor een fijne groep mensen, die een inspirerende avond van 1,5 uur bijwonen over de magie van de traagheid.

Ik neem jou en de gasten mee ‘achter op de fiets’. Ik vertel met humor over mijn fietsavonturen in Spanje, hoe vertragen werkt en hoe ik de angsten die ik tegenkwam, heb overwonnen. Tussendoor doe je verschillende oefeningen om zelf in je leven te kunnen vertragen.

 

Wat is de Slakkenfilosofie?

De Slakkenfilosofie is een manier van leven die ik ontdekte toen ik mijn eentje tweeduizend kilometer fietste. Dat deed ik in een slakkengang en daar heb ik een aantal interessante dingen van geleerd.

• Door af en toe langzamer te gaan, beleef je niet minder, maar méér.

• Vertragen geeft overzicht en voldoening

• Rust nemen maakt oprecht contact mogelijk, met jezelf en met anderen

• Ook als je langzaam gaat, of misschien juist als je langzaam gaat, kun je grootse dingen voor elkaar krijgen

• Een slak zijn is niet voor watjes. Je zult je ‘monsters’ in de bek moeten kijken, want er zijn geheid stemmen in je hoofd die dat ‘slome gedoe’ maar stom vinden.

In de huiskamersessie maakt ik de vertaalslag van mijn persoonlijke ervaringen naar jóúw vragen en uitdagingen. Want het is misschien wel leuk dat ik die dingen heb ervaren, maar nog leuker als jij ze kunt toepassen in je drukke leven. In deze inspirerende huiskamersessie wil ik jou aanmoedigen om zo dapper te zijn je eigen tempo te eren, zodat je meer rust, plezier en verbinding met anderen ervaart. Moet je daar dan ook zo’n roteind voor gaan fietsen? Nee, dat heb ik al voor je gedaan.

Wat zijn de onderwerpen?

We zullen ons tijdens deze huiskamersessie in elk geval even terugtrekken in onszelf: stilstaan bij wat werkelijk belangrijk is, concrete slakkenmomenten bedenken om in je leven in te bouwen, monsters herkennen en laten verschrompelen en naar je innerlijke slak leren luisteren, die je zegt dat het heus wat kalmer aan kan.

 

Je gaat naar huis met:

• Moed om geregeld bij jezelf stil te staan, zodat je niet als een malle weer achter je to-do-list aanholt en aan het einde van de dag denkt: ik ben wel moe, maar wat heb ik nou gedaan?

• Concrete tips voor het inbouwen van slakkenmomenten op een dag, zodat je niet helemaal ‘volloopt’ met alles wat bij je binnenkomt en zodat je relaxter je bed in rolt.

• Meer rust in je donder, zodat je weer kunt kiezen voor wat écht belangrijk voor je is, in plaats van je op te laten jagen door dingen die misschien dringend, maar zeker niet belangrijk zijn.

• Een lichter gevoel, omdat je om mij hebt kunnen lachen én om de gekte van je eigen gejakker.

• En natuurlijk die te gekke sticker waardoor je jezelf eraan herinnert dat het allemaal best wat kalmer mag.

Wil jij mijn slakkenhuis zijn?

Ik zoek toffe types met warme woonkamers die mijn slakkenhuis willen zijn en een huiskamersessie willen hosten. Wat vraagt dat?

 

Qua voorbereiding

• Als jij een huiskamer hebt waar minstens 8 personen plus ik als spreker inpassen, dan is die ruim genoeg voor een avondje slakkenfilosofie.

• Als je wilt dat ik langskom, mail me je twee voorkeursdata en schrijf erbij hoeveel mensen je in je huiskamer denkt te kunnen ontvangen. Je kunt mailen naar info@marleenbekker.com

• Ik laat je weten welke datum het wordt.

• Ik stuur je een digitale flyer met een aanmeldlink die je rond kunt sturen naar jouw netwerk. Ik zal dat ook doen op mijn sociale media.

• Samen regelen we in elk geval 8 personen, bij minder overleggen we even wat we doen. Daar bellen we ongeveer twee werkdagen voor de geplande datum over.

• Je hoeft zelf natuurlijk niet te betalen.

 

Tijdens de avond

• Jij zet je stoelen in je huiskamer klaar om de gasten te ontvangen en zorgt voor wat te drinken

• Samen zorgen we voor een gezellige sfeer, zodat iedereen zich welkom voelt

• Je zorgt voor een okselfris toilet met verwarmde bril, klassieke muziek en een schaaltje versgeplukte rozenblaadjes. Of nou ja, als er maar een wc is. En papier.

 

Geinige bonus voor jou als slakkenhuis

Bonus 1

Komen er meer dan 8 mensen? Dan delen we de winst van de extra bezoekers! Dus vanaf het negende kaartje krijg jij de helft van de opbrengst. Je mag zelf weten wat je met dat geld doet: luxe borrelhapjes kopen, nieuwe schoenen of bezoekers matsen voor wie het hele bedrag te veel is.

Bonus 2

Je ontvangt te zijner tijd een exemplaar van mijn boek De Slakkenfilosofie, met een persoonlijke boodschap. De gasten kunnen zich aanmelden voor de voorinschrijving van het boek, zodat ze als eerste horen wanneer het verschijnt. Wanneer? Weet ik nog niet, ik schrijf het ding in slakkengang.

Tijden van de huiskamertournee

Een huiskamersessie duurt van 19:45 tot 21:15. In overleg met jou als slakkenhuis is dat aan te passen.

 

Nog steeds enthousiast? Meld je aan als slakkenhuis!

Wil je mijn slakkenhuis worden? Geweldig! Ik verheug me er nu al op bij je te komen spelen.

Zo meld je je aan als slakkenhuis:
Stuur een mail naar info@marleenbekker.com met daarin:

  • twee data waarop je me zou kunnen ontvangen
  • het minimum en het maximum aantal gasten dat in je kamer passen

Ik check mijn agenda, stuur je de datum waarop ik kan en een digitale flyer en aanmeldlink voor de gasten. Op deze pagina zal ik ook de datum en plaats van jouw huiskamersessie zetten, zodat anderen zich kunnen aanmelden.

 

Wil je naar een huiskamersessie komen?

• Kijk hieronder wanneer ik bij je in de buurt ben
• Koop je kaartje en klaar is Kees!

DATA HUISKAMERTOURNEE SLAKKENFILOSOFIE

DAG DATUM PLAATS KAARTEN
Woensdag 6 dec Amersfoort Koop je kaartje!
Donderdag 14 dec Utrecht Koop je kaartje!
Vrijdag 15 dec Ede Koop je kaartje!
Donderdag 21 dec Haarlem Koop je kaartje!

Is er nog geen huiskamersessie bij je in de buurt?

Wanhoop niet! De lijst vult zich in de loop van de tijd, dus hou deze website in de gaten. Of laat me weten waar jij een huiskamersessie zou willen hebben, dan kan ik eventueel een oproep doen of iemand in jouw buurt huiskamer wil worden.

 

Wie is die Marleen Bekker?

Ik ben spreker, schrijver en slak. In 2021 fietste ik twee maanden in mijn eentje door Spanje, langzaam en zacht. Ik speelde twee cabaretvoorstellingen, Moederziel Marleen en De Pelgrimsshow. Met die laatste (online) show en met Pelgrimspost heb ik het geld bij elkaar gescharreld om die fietstocht te bekostigen. Momenteel schrijf ik een boek over de Slakkenfilosofie en spreek ik erover voor organisaties en in huiskamersessies. Daarnaast ben ik dagvoorzitter op events en maak ik cabaret voor events.

Mensen worden blij van mij, vinden me schaamteloos en waarderen mijn openheid. Ik ga de zware dingen in het leven met lichtheid te lijf.

 

 

Overtuigd?

Meld je aan als slakkenhuis en stuur me een mail met je voorkeur voor twee data, dan sta ik binnenkort in je huiskamer, info@marleenbekker.com