Er is een boek in de maak over mijn Slakkenfilosofie!

Ik weet niet wanneer het uitkomt, ik schrijf het namelijk met een slakkengangetje.

Hier alvast wat voorpret.

 

BOEK!

De Slakkenfilosofie.

Hoe ik me langzaam een weg naar rust fietste

Twee maanden solo door Spanje fietsen, dat doen er wel meer. Maar niet iedereen kan dat zoals Marleen Bekker dat kan: langzaam. Traag trapt ze haar trouwe Annie langs stoffige hoofdwegen en over natte bergpassen, langs olijfboomgaarden, pelgrimsherbergen en dorpscafés. Traag, maar wel 2000 kilometer ver zonder zadelpijn, dankzij haar slakkenfilosofie.

Zij ziet het landschap, het weer en de dorpen veranderen. Ze voelt haar eigen fietsende zelf veranderen. En ze neemt de tijd om mensen te ontmoeten. Een spasticus die zo traag praat dat zijn Spaans heerlijk verstaanbaar is. Een Baskische medepelgrim met wie het contact de spirituele perken al snel te buiten gaat. En een reisgidsauteur op een e-bike, die voor Marleens kijk op fietsen de term ‘slakkenfilosofie’ bedenkt.

Voor de buitenwereld lijkt het alsof Santiago en Lourdes het doel zijn. In werkelijkheid gaat de reis naar binnen, op weg naar onvoorwaardelijke liefde. Voor haar overleden broer. Maar vooral voor zichzelf, haar weirdness en haar slakkentempo.

Over Marleen Bekker

Marleen Bekker is schrijver, cabaretier en slakkenfilosoof. Ze inspireert mensen om hun eigen slakkentempo te eren, zodat ze meer liefde ervaren en leren lachen om de onzin die hun hoofd ze probeert te verkopen. In haar vrije tijd werkt ze als docent bij de Hogeschool van Amsterdam. Over een tijdje komt haar eerste boek over De Slakkenfilosofie uit.

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn boek?

Schrijf je dan in voor Slakkenpost!

Dat doe je hier:

Heerlijk, ik wil slakkenpost!