In je eentje tweeduizend kilometer fietsen in twee maanden, dat doen er wel meer. Maar Marleen Bekker deed het in een slakkengang. Daardoor had ze tijd en ruimte om elke ontmoeting, elke berg en elk grassprietje ten volle te ervaren. Ze ontdekte hoe ze haar angsten kon overwinnen en daardoor grootse dingen kon doen.

In haar inspiratiesessie wil ze jou aanmoedigen om zo dapper te zijn af en toe langzamer te durven gaan op je werk, zodat je meer rust, verbinding en plezier ervaart. Met jezelf, je collega’s en klanten.

En nee, daar hoef je niet een roteind voor te fietsen, dat heeft zij al voor je gedaan.

 

Wat is de Slakkenfilosofie?

De Slakkenfilosofie is een manier van leven en werken die ik ontdekte toen ik mijn eentje tweeduizend kilometer fietste door Spanje. Door bewust langzamer te gaan, leerde ik een aantal interessante dingen die ik deel in mijn inspiratiesessie voor organisaties die een bijeenkomst, event of congres organiseren.

• Door af en toe langzamer te gaan, doe je niet minder, maar méér

• Vertragen geeft rust, overzicht en voldoening

• Rust nemen maakt oprecht contact mogelijk, met jezelf en met anderen

• Ook als je langzaam gaat, of misschien juist als je langzaam gaat, kun je grootse dingen voor elkaar krijgen

• Een slak zijn is niet voor watjes. Je zult je ‘monsters’ in de bek moeten kijken, want er zijn geheid stemmen in je hoofd die dat ‘slome gedoe’ maar stom vinden.

Een fietser die ik onderweg tegenkwam en aan wie ik dit uitlegde, noemde dit de slakkenfilosofie. En zo werd mijn zelfontdekte filosofie geboren.

 

Wat heeft het publiek daar aan?

In de inspiratiesessie Slakkenfilosofie maak ik aan de hand van mijn fietsverhalen de vertaalslag van mijn persoonlijke inzichten naar de vragen en uitdagingen in het werkende leven. Want leuk hoor dat ik die dingen heb ervaren, maar nóg leuker als de bezoekers van jouw event ze kunnen toepassen in hun drukke bestaan. Ik wil het publiek aanmoedigen om zo dapper te zijn hun eigen tempo te eren, zodat ze meer rust, plezier en verbinding met anderen ervaren en daardoor beter voor zichzelf zorgen en dus beter werk leveren.

 

“Ik vond het een fantastische performance. Het voelde alsof ik zelf op de fiets zat en deze reis heb gemaakt. Het was humoristisch, confronterend en het heeft me echt weer aan het denken gezet. Ze heeft mij geïnspireerd om dingen in een slakkentempo te gaan doen en mijn monsters in de ogen aan te kijken.”
Eunice van Luit, trainer en groeiversneller bij NOBI Learning

Wat zijn de onderwerpen?

Ik stem de precieze fietsverhalen, oefeningen en onderwerpen altijd af op de gelegenheid, het doel van de bijeenkomst en de bezoekers daarvan. In elk geval gaat het over:

• durven stilstaan bij hoe je je voelt, zodat je jezelf geeft wat je nodig hebt

• het inbouwen van rustmomenten, oftewel ‘slakkenmomenten’, zodat je overzicht krijgt en slimmer werkt

• ‘monsters’ herkennen en naar je innerlijke slak leren luisteren, die je zegt dat het heus wat kalmer aan kan

• naast de prestatiedoelen op je werk, doelen leren kiezen om de weg erheen milder te maken

 

Jouw publiek gaat naar huis met:

• Moed om geregeld bij zichzelf stil te staan, zodat ze niet als een malle weer achter hun to-do-list aanhollen die allang niet meer actueel is

• Concrete tips voor het inbouwen van slakkenmomenten op een dag, zodat ze niet helemaal ‘vollopen’ met alles wat bij ze binnenkomt en zodat ze relaxter de avond inrollen

• Meer rust in de kop, zodat ze weer kunnen kiezen voor wat écht belangrijk voor is, in plaats van zich op te laten jagen door dingen die misschien dringend, maar zeker niet belangrijk zijn

• Een lichter gevoel, omdat ze om mij hebben kunnen lachen én om de gekte van hun eigen gejakker

• En natuurlijk die te gekke sticker waardoor ze zichzelf eraan herinneren dat het allemaal best wat kalmer mag

 

“Op een inspirerende en creatieve manier werden we meegenomen in zoals Marleen zelf zegt: “langzamer door het leven glijden”. Haar persoonlijke ervaring en een eenvoudige oefening zetten je aan het denken. Hoe snel ga je zelf? Wat kan rustig aan doen met jou doen? Het was de moeite waard. Chapeau Marleen!”
Jolanda van Bree – Maesen, teamleider bij Zorgcentrum Beek en Bos

 

 

Tarief

Een inspiratiesessie duurt tussen de 45-90 minuten, dat stem ik met jou als opdrachtgever af.
Je kunt me boeken als spreker vanaf €1500,- (vrijgesteld van btw). Het precieze tarief is afhankelijk van de duur van mijn bijdrage, het aantal mensen in het publiek, jullie specifieke wensen, het type organisatie (profit/non-profit) en uiteraard van mijn humeur ;-).

 

Wat ik in elk geval nodig heb tijdens een inspiratiesessie:

– beamer
– goed verlichte plek om te spreken, zodat mijn mimiek goed te zien is
– bij meer dan 35 personen een goedwerkende headset of reversmicrofoon

Eventueel aanvullende afspraken over praktische zaken zet ik in het voorstel.

Ja, ik wil dat je op ons event komt spreken!

Als je me nog steeds als spreker over de Slakkenfilosofie wilt, stuur me geheel vrijblijvend je gegevens dan kan ik je laten weten of ik kan. Vervolgens maken we een belafspraak zodat jij een nog beter beeld krijgt bij wie je voor jouw groep zet en zodat ik weet op wat voor bijeenkomst ik terecht kom, wat het doel is en wat mijn bijdrage moet opleveren. Ik schrijf vervolgens een voorstel met een omschrijving van mijn bijdrage en wat ik daarvoor vraag. En hopelijk zeggen jullie dan huppelend ‘Ja!’.

Maar laat me eerst weten wanneer je me zou willen boeken:

Boek Marleen als spreker

Je kunt me ook je aanvraag appen via 06-12059277.

 

Wie is Marleen Bekker?

Dat ben ik! Ik ben schrijver van en spreker over de Slakkenfilosofie. Tot mijn eigen verbazing schrijf ik sinds 2021 een boek over mijn fietstocht en vertragen. Wanneer het uitkomt? Als het klaar is, ik schrijf uiteraard lekker langzaam.

En nog voordat het boek af is, ben ik al over de Slakkenfilosofie geïnterviewd door Flow Magazine en word ik al gevraagd als spreker. Door jou!

Tot dan toe maakte ik als cabaretier voorstellingen, waarvan twee avondvullende: Moederziel Marleen en De Pelgrimsshow. Ook al is de inspiratiesessie geen cabaretvoorstelling, er zit zeker humor in. Ik kan niet anders.

Mijn inspiratiesessies stem ik altijd af op doel en doelgroep van jouw event. Heb ik geleerd als trainingsacteur bij Boertien Vergouwen Overduin. Anders krijg je een spreker die zijn ding doet, zonder dat het publiek voelt dat het over hén gaat. En daar gaat het nou juist om: verbinding maken met jouw gasten.

Als je nog wilt weten wat ik op de RijksUniversiteit Groningen studeerde en aan welke hogeschool voor de kunsten ik Docent Drama studeerde: mijn hele cv vind je op LinkedIn.

 

Marleen Bekker werkte eerder samen met

 

Logo Mensa Nederland

 

 

FAQ

Wat heb je voor vreemd ding om je hand op de foto’s?

Dat is geen ongewassen sok, maar een handpop van een slak. Het is mijn symbool van innerlijke rust en het praat in de inspiratiesessie af en toe tegen me.

Mijn medewerkers doen juist te weinig, is deze lezing geschikt voor ze?

Nee, daar zijn andere technieken voor nodig. Ga naar een Turkse winkel, bestel de benodigde hoeveelheid rode peper en stop die in hun je-weet-wel. Of geef ze een schop onder datzelfde lichaamsdeel. Ik sta niet in voor de mogelijke juridische gevolgen die dat heeft overigens.

 

Wil je me als spreker over de Slakkenfilosofie op jouw event, doe dan een vrijblijvende aanvraag en ik neem zo snel als een slak dat kan contact met je op.

 

Boek Marleen als spreker

 

Fotocredits: Marleen Bekker en bureau Tint