Een aantal jaren geleden kwam ik ‘m tegen, Een Cursus in Wonderen. Een flink, blauw boek met gouden letters dat me best wat angst inboezemde. Zo dik! En dan die taal! En laat de Cursus je daar nou net van af willen helpen, van angst.

In mijn zoektocht naar meer geluk en levensvreugde ontdekte ik door de Cursus dat het in de kern simpel is: kies je voor angst, of kies je voor liefde? Simpel, maar niet makkelijk. Helemaal niet omdat de tekst niet altijd zo toegankelijk is met z’n ingewikkelde formuleringen.

In december 2021 kreeg ik het absurde idee om elke dag een werkboekles uit de Cursus in Wonderen voor te lezen voor de camera én op Youtube te plaatsen. In één take, zonder fouten of gênante monteren of knippen. Met mijn oprechte reactie, commentaar, huh-momenten en eenvoudige uitleg.

En zo geschiedde in 2022.

Waarom? Ik wilde me oefenen in het toepassen van de Cursus. Theorie is interessant en geeft begrip, maar deze Cursus is vooral een praktische cursus en daar wilde ik verdieping in aanbrengen.

Of dat gelukt is? Kijk zelf maar, zou ik zeggen ;-).

 

Laten we samen de werkboeklessen van de Cursus doen!

Hik je er tegenaan, tegen dat ‘enge’ blauwe boek, doe lekker met me mee in de video’s! Net als jij ben ik een student van de Cursus, ik weet het ook niet allemaal. Maar we doen het samen en dan komen we er ongetwijfeld uit!

Je kunt elk moment instappen, bij welke les je ook maar wilt! Bij de les van de dag, of bij les 1. Je vindt ze allemaal in deze afspeellijst van de Cursus in Wonderen.

Wat kost dat? Toewijding en tijd. That’s all!

 

Wie ben ik?

Ik ben Marleen Bekker. Cabaretier, schrijver en slak. Student van de Cursus. Ach ja, dat zijn maar labels, eigenlijk ben ik net als jij: een liefdevol mens, dat gewoon maar wat aanrommelt.

Anderen worden blij van mij, vinden me eerlijk en waarderen mijn openheid. Als cabaretier maak ik persoonlijke voorstellingen die schuren. Ik speelde twee avondvullende cabaretshows, Moederziel Marleen en De Pelgrimsshow. Met die laatste (online) show en met Pelgrimspost heb ik het geld bij elkaar gescharreld om twee maanden in mijn eentje te fietsen in 2021. Op weg naar meer Liefde.

In mijn vrije tijd werk ik als docent innovatie, psychologie en communicatievaardigheden bij Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam.