Ik vind het een van de lastigste dingen van het maken van een voorstelling: hoe begin je in godesnaam? Je wil de toon zetten, je wil verwachtingen wekken, maar dan wel de juiste, mensen moeten even aan je wennen, je moet zelf even wennen aan een nieuw publiek.

Toen ik er zo over doordacht, bleek er veel meer bij een goed begin van je presentatie te komen kijken dan je zou denken. Het gaat om de tekst die je uitspreekt, maar ook hóe je die uitspreekt. Het gaat om je eigen geestelijke voorbereiding voor de presentatie. Je wilt het publiek boeien, maar het moet ook nog ergens over gaan en ergens op slaan. Het begin moet een geheel gaan vormen met de rest van je presentatie. En ga zo maar door.

De start is kortom een belangrijk moment in je presentatie.

Daarom heb ik een video voor je gemaakt over de introductie van je presentatie. Zodat je in elk geval al één goeie manier weet om je presentatie krachtig te beginnen.

 

 

Wil je meer van dit soort video’s en tips over vrij spreken mét humor in je eigenste inbox? Meld je aan voor Marleens Magazine. Sgratis. Sleuk.

 

Zo krijg je een krachtig begin van je presentatie:
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *