DEUREN VAN OPLEIDING TOT PODIUMTIJGER ZIJN GEOPEND! Meld je aan voor een kennismakingsgesprek!

17 augustus: start online training ‘Yo, mik wat humor in je video!’

Het dieptepunt was dinsdagavond, 23:04u. Ik dacht: ‘Ik kan mijn paklijst natuurlijk ook in Excel zetten, zodat ik het gewicht per ding erachter kan noteren.’ Ik heb het nog gedaan ook.

Zo ontdekte ik dat mijn wandelgids voor deze eerste etappe van mijn pelgrimstocht maar liefst 310 gram weegt! Welke idioot heeft dát bedacht, zo’n zwaar ding! Het deel dat ik nodig heb ga ik er dus uitslopen. Scheelt weer 240 gram.
Dat ik een zware telefoon heb, namelijk 225 gram waar ik niet op kan besparen. Ik kan moeilijk de helft eraf zagen. Of laat ik het zo zeggen: dat wil ik niet proberen.
En dat mijn lichtste broek, bedoeld voor het chillen na het wandelen, 275 gram weegt. Veel te zwaar. Die blijft dus thuis. Chillen kan prima in een stinkende wandelbroek, nietwaar?

Ik heb nog even overwogen om maar 1 onderbroek mee te nemen, die aan mijn kont zeg maar. Totdat ik ontdekte dat als je die wast je met een natte rond moet lopen. Dat gaat zelfs mij te ver. Dus die extra 40 gram neem ik op mijn nek. Vooruit.

Ik zal het eerlijk bekennen: ik lijd aan kampeer-anorexia.

Elk dingetje wat mee moet op 11 juli, gaat op de weegschaal. Is het te zwaar, dan gaat het niet mee. Ik wil dat mijn rugzak zo slank mogelijk is. Daar wordt dit mens wat obsessief van.

Oftewel: hoe creatief is de menselijke geest om zijn angsten te proberen te bezweren. Met nieuwe aankopen (wandelshirtjes, een lakenzak, een oh zo handig kussen met een rits waar je je fleece vest in kunt proppen of een pannetje rijst in kunt garen en niet te vergeten een waanzinnige lichtgewicht tent!) en Excellijstjes.

Niet dat het werkt, nee joh. Daar zijn heel andere dingen voor nodig.

Daar moet ik voor naar binnen keren. Mezelf observeren. Voelen.

De angst aan een grondig onderzoek onderwerpen. Mild zijn.

En dan ontstaat er weer ruimte. Vertrouwen. Rust.

Dus ik heb er nu weer helemaal zin in!

Vanmorgen heb ik een oefentippel gedaan van mijn huis naar kantoor, een uurtje lopen. Niet met volle bepakking, maar toch wel zo’n kilo of 10. Kan mijn lijf wennen.

Dan voel ik weer de vibes en de lol van deze onderneming, joehoe! En die vibe: daar doen we het voor!

Tijdens het maken van de video van deze week had ik ook een heerlijke vibe.
Ik geef behoorlijk leuke opdrachten aan de deelnemers van ‘Yo, mik wat humor in je video!’. Al zeg ik het zelf.

Vorige week dacht ik: laat ik mezelf ook weer eens een leuke opdracht geven. Weer eens iets anders bedenken. Iets waar ik superblij van word. Dat is in elk geval gelukt!

En ik schreeuw het toch maar even van de virtuele daken:

de deuren van de Opleiding tot Podiumtijger zijn geopend!

Vanaf 25 september kun je de podiumtijger in je helemaal tot leven wekken. Je verhaal op jóuw manier leren vertellen .Je creativiteit volop laten stromen. Je podiumskills ontwikkelen. En dat is ongeveer net zo spannend als een pelgrimstocht gaan lopen. Maar de opleiding loop je niet alleen: ik loop met je mee!

Vertel me meer over die Opleiding tot Podiumtijger, Marleen!

Check de info en als je het voelt kriebelen: plan gewoon een kennismakingsgesprek in met me. Is gratis. Geen verplichting. Wel sowieso een goed gesprek over je podiumverlangen en je tijgerambities.

Nou, komt hier eindelijk die video:

Van welke technische issues heb jij last? Erom lachen werkt soms het beste!
Of maak er ook een slapstickfilmpje over.

P.S. En er start op 17 augustus weer een nieuwe ‘Yo, mik wat humor in je video!’. Na feedback van de huidige deelnemers met een iets andere planning. Lees: rustiger planning. Zodat je echt lekker de tijd hebt om te klooien met je video. Vertrouwen te krijgen in je kunnen. En dan kan die humor tevoorschijn komen! Hier lees je meer over deze toffe online training.

Wil jij ook de podiumtijger in jezelf bevrijden? Je creativiteit ontketenen? Met stevige tijgerpoten op dat podium leren staan?
Check de site en plan gerust een belafspraak met me in!
En ja, dan zul je ook yirah gaan voelen, want het is groots, deze stap.
Maar hé, dan gebeurt er tenminste wat in je leven. 😀


Wil je meer van dit soort video’s en tips over vrij spreken mét humor in je eigenste inbox?

Meld je aan voor Marleens Magazine. Sgratis. Sleuk.

Die techniek ook altijd!
Getagd op:                             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *