Wat voor spannends ga jij binnenkort doen? Een fysieke uitdaging? Een video maken?
Op vakantie naar een land met coronacode oranje?

Wat het ook is: het is fijn om je daar op voor te bereiden. Of althans: dat de ik vooral als dingen in mijn eentje ga doen die ik spannend vind. Zoals een nieuwe cabaretvoorstelling, of de eerste etappe van mijn pelgrimstocht van deze zomer. (zie ook de afgelopen twee nieuwsbrieven)

Dat is echt een ideale situatie voor mijn monsters: die houden ervan om me flink te waarschuwen voor de mogelijke gevaren en ellende, in de hoop dat ik het niet ga doen. Zelfs ’s nachts helpen ze me daarmee. Ik droomde vannacht dat ik mijn tentje en slaapzak was vergeten. Best essentieel.

En toch: er is altijd hulp. Dus ik sliep op een slaapzaal en leende van iemand slaapspullen.

Ik denk dat het lastigste is dat we vaak geen hulp durven vragen. Want ‘wat zal die er wel niet van denken?’. Nou, ik weet wat die er van denkt…

‘Wat leuk dat ik kan helpen, daar word ik altijd zo blij van! En wat tof dat hij/ze het vraagt!’

Dát is wat mensen denken. Echt.

Ga maar na bij jezelf: jij vindt het ook leuk als je iemand kunt helpen. Dat hebben anderen dus ook. Die lijken namelijk best op je. Zijn ook van de soort ‘mens’.

Mocht jij nou hulp willen bij meer humor in je presentatie of video: na mijn vakantie kan ik je weer helpen! Dat is dus na 31 juli.

In de tussentijd stuur ik je elke week lekker een video uit de ouwe doos. De besten die ik gemaakt heb tot nu toe. Gegarandeerd goed dus!

En die plan ik lekker in, dus daar heb ik tijdens mijn wandelreis geen omkijken naar! Ook een kwestie van goed voorbereiden dus.

In de video van deze week heb ik nog een andere tip voor je voor als je je presentatie voorbereid. En ja, dat heeft ook nog wat te maken met pelgrimeren…

Geniet van de zomer en ik zie je graag na 31 juli!

P.S. Ik kreeg een spontaan idee om een workshop ‘Zelf GIF-jes maken’ te gaan geven. We gaan lekker een dagje zelf foto’s en video’tjes maken en die omzetten in zo’n kort bewegend beeldje. Is op donderdag 20 augustus, dus zet ‘m alvast in je agenda!
Na mijn vakantie kun je je aanmelden. 🙂

Iets spannends? Zo bereid je je goed voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *