Ik was op een onbewoond eiheiheiland. Met zo’n 40 ondernemers. Een weekend kamperen, elkaar inspireren met workshops en tussendoor chillen.
En ik gaf er voor het eerst sinds lange tijd een live workshop Humor. Hoera!

En het was heerlijk! We hebben vreselijk gelachen toen iedereen zijn ‘prestatie’ van dat weekend waanzinnig mocht overdrijven. Genoten van het zeiken om kleine dingen. Flink geïncasseerd bij het experiment ‘intelligent beledigen’.

Ik voelde vrijheid, energie, verbondenheid met elkaar. En ik zag weer wat ik soms vergeet als ik het een tijdje niet doe: humor heeft zo’n krachtige werking. Omdat je o-ver-al lucht aan mag geven, alles is welkom. Omdat je mag spelen met de stomme en lelijke kanten van het leven en van jezelf. En omdat je schromelijk mag overdrijven en fantaseren. Of zoals ik regelmatig zeg: ‘Soms red je het niet met de werkelijkheid’.
Dat geeft bevrijding!

Omdat je van anderen hoort waar zij mee hannesen in het Leven, geeft het ook een ongelooflijk mooi gevoel van compassie en verbondenheid. We hebben allemaal wel shit in ons leven, nietwaar?

Ik liep als een blij ei rond terwijl de deelnemers aan het oefenen waren. Dat is geluk.

Ik verheug me dan ook enorm op het inspiratie-event ‘Kus de podiumtijger in jezelf’ van volgende week (10 sept 2020). Vorige week repeteerde ik met de podiumtijgers en ook dat was weer zó fijn!

Ja, natuurlijk is het anders omdat je niet start met een dikke tijgerknuffel. Maar toch is het de extra dimensie van het samen in een ruimte zijn die je online niet op die manier kunt hebben. We hebben dikke lol gehad en hebben ongelooflijk zin om je volgende week te ontmoeten in het theater!

En ja, in het theater is uiteraard rekening gehouden met de welbekende 1,5m. Geen Grapperhausje volgende week ;-). We houden de groep beperkt, zodat we elkaar ook écht leren kennen (max 25 man). Daarom heb ik ervoor gekozen te verkassen naar een ander theater, namelijk theater Pantalone in IJsselstein. Handig om te weten voor als je je kaartje nog niet hebt gekocht.

Alleen voor de vibe is het al de moeite waard om te komen eigenlijk. Maar het is ook op een toffe ‘tijger’-manier nieuwe mensen leren kennen, je laten inspireren door drie ondernemers net als jij die het lef hebben gehad het podium te bestijgen én je krijgt een mini-workshop van mij voor als je je eerste (of zoveelste) podiumtijgerpoot op de bühne wilt zetten.

 

Dus heb je je kaartje nog niet geregeld: doe het nu! En bezorg jezelf een sprankelende, inspirerende en rake middag!
Ja, ik wil mijn podiumtijger wakker kussen

 

P.S. Ook al is live het leukste, online kun je ook absoluut de podiumtijger in jezelf uitleven. Daarom is er in de Opleiding tot Podiumtijger dit jaar extra aandacht voor online podiumtijgeren. Hoe doe je dat nou op een manier zodat je ook daar overkomt? Ben jij er helemaal klaar voor, corona of niet, podiumtijgeren kun je dan altijd en overal!
Plan gelijk je belafspraak in om (verder) kennis te maken.

Humor op een onbewoond eiland?
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *