Vreemde blikken in het bos

 

Mijn kantoor, de gezamenlijke workshopruimte van ons kantoor, de werkkamer thuis, de woonkamer, een cafeetje, het bos, de tuin. Ik werk op heel veel verschillende plekken, als ik dit zo op een rijtje zet. Dat vind ik de grote lol van het ondernemen: ik heb de vrijheid om te kiezen waar ik wil werken. Niet dat dat de belangrijkste reden moet zijn om te gaan ondernemen, maar nu ik het dan toch doe, maak ik graag gebruik van de verschillende kwaliteiten van verschillende plekken.

Op kantoor zit ik bijvoorbeeld graag als ik behoefte heb aan gezelschap, als ik gefocust wil werken aan teksten voor mijn website, of als ik Skypegesprekken heb met klanten. Kantoor geeft me een gevoel van focus en ik ben er productief als ik dingen uit wil werken.

Maar als ik nieuwe ideeën ga bedenken voor een nieuwe training of workshop, dan is een cafeetje juist tha place to be. Door het rumoer om me heen, een schrift in plaats van een laptop op tafel en een goeie bak thee voor mijn neus, kom ik in de juiste sfeer voor brainstormen met mezelf.

De workshopruimte op kantoor is perfect om kleine groepen ondernemers te leren shinen op het podium. Mijn werkkamer thuis gebruik ik als ik wil focussen maar een baggerhumeur heb. In de woonkamer repeteer ik mijn voorstelling, zodat ik lekker de ruimte heb en niet al te veel klachten krijg van buren wegens accordeongefiedel en stemverheffing. In het bos leer ik graag teksten uit mijn hoofd voor mijn voorstelling. Ook al levert dat soms vreemde blikken op van voorbijgangers.

En ik heb ontdekt dat ik in de tuin (de tuin van mijn kantoor in dit geval), lekker kan filmen. Het is er redelijk rustig, zodat ik niet het geluid van auto’s en kettingzagen moet zien te omzeilen. De zon staat er ‘s morgens nog niet, zodat ik gefilterd licht heb, waardoor ik op mijn knapst lijk op video. En ik word relaxt van buiten zijn, zodat ik me vrij voel om lekker mijn ding te doen. Een belangrijke voorwaarde voor een geslaagde video.

Welke video ik heb opgenomen. Nou, bovenstaande video dus, om de nieuwe data voor de workshop ‘Cabaret maken. Voor dappere ondernemers’ weer op een andere manier aan te kondigen.

Jij weet natuurlijk al wat de nieuwe data zijn (woensdag 10 mei en vrijdag 9 juni). In de video vertel ik je meer over wat het je oplevert als je de workshop komt doen. Want dat lijkt mij wel supergaaf als je komt!

En als je denkt: ‘Ik kan het niet.’. Dat klopt!

Ik ga het je namelijk leren. En iedereen kan het leren.

Dus don’t be shy, be brave! Kom naar de workshop Cabaret maken!

Of zoals een klant vandaag op LinkedIn zei: ‘Bij twijfel…doen! Super gave workshop door een superleuk mens!’.

Gut, ik ben nu toch wel nieuwsgierig naar die workshop en ga nu een kijkje nemen.

 

[artikel + video] Vreemde blikken in het bos: waar doe jij het het beste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *