Dat heb je als creatief ondernemer. Zo nu en dan ben je broeds. Dan heb je een idee bedacht. Een Heel Leuk Idee. Vind je zelf. En dat gaat dan in de broedstoof. Om te zien of er echt iets uitkomt. En of dat ‘iets’ echt wel zo goed is.

Momenteel zit ik op zo’n idee te broeden. Eigenlijk al een tijdje. Ik kwam erop omdat ik het heel leuk vind af en toe iets te bedenken wat mensen gratis kunnen volgen. Gewoon lekker via de laptop of telefoon. Een zogeheten ‘challenge’. Je ziet allerlei challenges langskomen: Lief-zijn-voor-jezelf challenge, Sensual power-challenge, de Meditatie-challenge, Online Zichtbaar-challenge, Verdubbel je omzet in 3 dagen challenge. Je wordt er mee doodgegooid. En ze zijn allemaal ook goed en leuk, maar het is soms wat veel.

En bij bijna iedereen zijn het video’s met huiswerkopdrachten, een werkboek (bleeeegh, dan heb ik gelijk al geen zin meer), bonusopdrachten en natuurlijk de onvermijdelijk Facebookgroep. Wat varieert is de duur van de challenge: een week, 10 dagen of een maand. Sommigen gaan nog langer door. Ik houd het meestal 3 dagen vol, voordat ik achter begin te lopen.

Ik ben zo’n eigenwijze kip dat als iedereen het op een bepaalde manier doet, ik het op een andere manier wil doen. Dat heb ik al als ik op vakantie ga. Als er heel veel mensen naar een bepaalde plek ga, heb ik de neiging om juist naar rustige straatjes te gaan. Als iedereen een tattoo neemt, dan ik dus niet. Er is vast een psychiatrische term voor deze neiging tot afwijken, maar ik vind het prima. Omdat ik er als ondernemer ook door opval.

Nou broed ik dus op een gratis ding wat dus geen challenge heet, waar je ook geen opdrachten bij krijgt en ab-so-luut niet zo’n werkboek. Je leert er ook eigenlijk niks van. Maar het is wel ontzettend grappig. It lightens up your day! Misschien doe ik er nog wél wat bonusmateriaal erbij. Omdat het leuk is cadeautjes te geven. En een Facebookgroep, daar twijfel ik nog over. Ik vind het meestal wel gezellig, dus wie weet doe ik het toch. Ik dacht over de titel ‘Fanclub van Marleen’. Maar misschien is dat wat te arrogant en moet je zoiets ‘spontaan’ laten ontstaan (hint hint!).

En ik heb ook al een titel bedacht. De Humorweek.

Vind je het wat?

Binnenkort hoor je in elk geval meer.

Sowieso hoor je me binnenkort op de radio. Whoop, whoop! Op de lokale radio, radio Alphen, in het programma Het Heldere Uur! Gisteren waren de opnames. Geen idee hoe het was, want ik heb dit voor de opnames geschreven. Ik word/werd ongeveer een uur geïnterviewd door Sandra Brandt over humor! Goh, verrassend ;-). Als mijn stem weer een beetje zingt speel ik ook een eigen liedje en ik heb zelf vier andere nummers uitgezocht die ze draaien tijdens de uitzending.

Wil je het horen?

Zondag 21 mei van 19:00 tot 20:00 wordt het uitgezonden op radio Alphen.

Luister zondag 21 mei om 19:00 live naar het radio-interview.

Of luister hier de opname terug van het interview

Ik ben benieuwd wat in jouw broedstoof zit. Of wat jij graag anders dan anderen zou willen doen. Let me know!

[artikel] Ik ben broeds. En op de radio.
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *