Drie weken lang was ik echt nerveus voor De échte Ondernemersshow. Waar ik dan over in mijn broek schijt?
 
Nou dit. Komen er wel mensen, wordt het wel leuk, wordt mijn programma wel waardevol, kun je in vier weken een show verkopen én maken, zit mijn haar dan wel goed, krijg ik geen jeuk in mijn bilnaad op het podium. Nou, dat soort dingen maak ik me dus druk om.
 
En vorige week viel het van me af. Omdat het me weer lukte om het op mijn eigen manier te doen, in plaats van te doen waarvan ik denk dat anderen dat van mij verwachten. Hè, hè, daar zijn we weer.
 
Dus:
– Ik heb een andere locatie geregeld, omdat ik de zaal die ik in gedachten had niet vol genoeg kreeg dat het gezellig zou voelen.
– Ik heb allerlei supergrappige oefeningen bedacht, waar ik zelf in elk geval heel hard om kan lachen.
– Ik bedacht me dat ik dit gewoon kán, ik heb het namelijk al eerder gedaan, dus waarom zou het nu ineens niet lukken?
– Ik heb een superfijn team geregeld om me die dag te helpen.
– Ik ga morgen weer lekker repeteren met mijn cabaretmaatje.
– Ik heb me gefocust op een leuk en gezellig event, in plaats van op een perfect event.
– Ik heb een doos vol scheetkussens besteld om een diepgaande transformatie tijdens de show te bewerkstelligen. (nee, niet à la Andre van Duin, maar op z’n Marleens, met focking veel diepgang, you know?)
 
En nu zit ik de laatste dagen met heel veel plezier voor te bereiden, relaxt ook. Heerlijk!
 
Waar zit jij nu mee te hannesen? Wat probeer jij nu te doen waarvan je eigenlijk weet: ik doe het niet op eigen voorwaarden, maar omdat ik denk dat anderen dit verwachten? Gooi het van je af! Brainstorm met jezelf met een tijgerstring aan over hoe je het leuk voor jezelf kunt maken! Dus zorg dat je het zelf weer leuk vindt en hebt!
 
Dan gaat het allemaal weer veel makkelijker, scheelt een hoop energie joh!
 
Oh ja, er zijn nog maar 4 kaarten te koop voor De échte Ondernemersshow van donderdag 29 november aanstaande. En alleen nog vandaag, anders krijgt de catering stress qua inkoop en dat wil ik natuurlijk niet!
 
Dus: wil jij een grappiger spreker worden en je smoezen te gaan spreken effectief de nek omdraaien? Kom naar De échte Ondernemersshow en koop hier een van de laatste vier kaarten.
 
Heb dikke lol met dat ene ding weer op je eigen manier te doen en wie weet tot donderdag!
 

P.S. Als eerste de nieuwste berichten van mij in je mailbox? Met grappige verhalen en tips om met humor op het podium te staan? Meld je gratis aan voor Marleens Magazine en je krijgt ook nog ‘s een gratis lied cadeau!

Ik nerveus? Echt wel! Of… toch niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *